Hvordan utføre striper i hår og finne riktig stripe metode og teknikk

HVORDAN FINNE RIKTIG STRIPE METODE OG TEKNIKK


Ønsker du å stripe håret? Jeg ønsker å hjelpe deg med å finne riktig stripe teknikk til ditt hår og din identitet.

Nå har det seg slik at det finnes mange teknikker på hvordan å farge håret lysere eller mørkere, bl.a Folie striper, Balayage, Reverse balayage, Frihånd striper, Babylights, Money piece, Hel bleking, Ombré, Sombré, Hettestriper. Det er ett helt hav av muligheter.

Videre i dette innlegget så vil jeg forklare deg de forskjellige teknikkene som vil gi deg ett klarere bilde av hvordan du ønsker å gi håret ditt mer liv og spill, samt å opprettholde hårkvaliteten.

FOLIE STRIPER


Ved å påføre striper så vil du oppnå et spennende farge spill i håret, både med lyse og mørke striper, alt etter hva slags uttrykk du er ute etter.

Valgmuligheten er mange når det kommer til å stripe håret, alt fra farger til størrelse på stripene.

– Folie striper er kanskje den mest brukte metoden i dag og er meget populær verden over. Folie striper gir frisører mer fleksibilitet og gjør det noe enklere å variere plassering og tykkelse av striper.

Folie striper kan enkelt tilpasses kundens ønsker og teknikken fungerer like godt på kort hår som langt hår.

Bestille foliestriper

BALAYAGE, FOILAGE & REVERSE BALAYAGE


Balayage er en av de mest populære teknikkene hos Sense Hair Trondheim, i Norge og i Skandinavia.

– Balayage gir deg ett naturlig utseende og en myk overgang fra ettervekst til lengder. Balayage teknikken vil gi deg nytt liv til hårfargen din og rammer inn ansikt med ett naturlig farge spill. Er ofte uttalt som sunkissed hår.

– Foilage er Balayage i folie. Det vil hjelpe å lysne de partiene som blekes enda mer og gir ett hardere utrykk. Denne teknikken er mest brukt på de som er mørk og har mye dybde til å starte med.

Du bestemmer selv hvor lyst du ønsker å gå, men det er anbefalt å holde seg til max 3 nyanser lysere for å opprettholde hårkvaliteten og det naturlige preget.

Reverse Balayage er det samme som Balayage, men omvendt. Da er det lysest ved røtter og mørkt ut i lengder. Denne teknikken er ikke like trendy i Skandinavia slik som vanlig Balayage.

Fakta
Balayage betyr på fransk, å koste / å stryke. Hvilket betyr at frihånd teknikken kostes / strykes på partier i håret og delt i tykkere striper. Balayage teknikken ble først utviklet i Frankrike på 1970 tallet og kom til Norge for noen få år siden.

BESTILLE BALAYAGE

FRIHÅND STRIPER


Frihånd striper er en type teknikk hvor frisører har frie tøyler til hvordan de påfører bleking / lysning i håret. Jeg vil tørre å påstå at denne teknikken er relativt lik Balayage, men at lysningen gjerne legges helt opp ved røttene / hodebunnen, uten folie.

– Med denne teknikken så vil det gi ett mer naturlig utseende og følelse av sunkissed hår.

Man kan selvfølgelig dekker over med folie, grønnplast osv.. eller ha varme over, for å øke lysnings prosessen om det er ønskelig og hårkvaliteten tåler det.

Jeg personlig bruker å legge bomull i mellom partiene slik at blekingen / lysningen ikke flekker over, så vi får bevart en jevn og fin overgang.

BESTILLE FRIHÅND STRIPER

BABYLIGHTS & MONEY PIECE


Babylights er veldig likt slik som folie striper, med unntak av at Babylights er tynne små striper.

– Babylights blir gjerne brukt i kombinasjon med bredere striper og er ofte brukt for å få en mykere overgang rundt hårfestet.

Money piece ble en hot trend høsten 2020 i Norge. Hovedsakelig ble Money Piece trenden økende da Beyonce debuterte denne trenden i Juni 2019.

– Jeg personlig foretrekker å legge tette Babylights rundt ansiktet for en jevn overgang fra ettervekst og et mer helhetlig utrykk hvor Money piece’en ikke er så markert. Men det er smak og behag.

Noen liker en markert og tydelig Money piece, noe som gir et hardere utrykk rundt ansikt og da er ikke babylights nødvendig, da deler man opp den tykkelsen man ønsker og lysner hele partiet (noe som også er trendy).

BESTILLE BABYLIGHTS / MONEY PIECE

ombré & sombré


Ombré og Sombré er nokså lik hverandre og kan være vanskelig å skille mellom disse og Balayage.

– Ombré er en «dip dye» fargeteknikk, som påføres jevnt og gradert. Den vil gi ett hardere utrykk enn Balayagen og er mer markert, uten striper og spill. All slags farge kan brukes til denne teknikken. Veldig populær blant barn og unge mellom 10-14år.

– Sombré er en mykere variant av Ombré. Den gir et mer naturlig preg og gir en myk overgang fra mørk til lyst.

Noe som er veldig trendy er å mikse opp Ombré, Balayage i folie og Babylights, for et lyst og jevnt resultat. Sjekk ut videoen under for mer info og veiledning.

BESTILLE OMBRÉ / SOMBRÉ

Hette striper


Hette striper er en eldre teknikk der kunden får en slags plastikk hette over hodet / håret og frisøren bruker en liten hekle krok for å lage hull og dra ut stripene gjennom hetten, for der etter å påføre bleking.

Det sies å være en raskere metode enn folie striper, men jeg personlig foretrekker ikke denne metoden da den er både ubehagelig og kan føre til ujevnheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *